Etera palkitsee työkyvyn edistämisessä ansioituneita yrityksiä

Etera palkitsee vuosittain työkyvyn edistämisessä ansioituneen yrityksen. Vuonna 2016 viiden vahvan finalistin joukosta voittajaksi valikoitui oululainen Arkkitehtitoimisto Kanttia 2 Oy.

”Työkykypalkinto on yksi tapa tuoda esiin hyviä käytäntöjä ja erilaisia ratkaisuja työkyvyn edistämiseksi”, toteaa Eteran toimitusjohtaja Stefan Björkman.

Vuoden 2016 Työkykypalkintofinalisteista voittajan valitsi pitkän uran työmarkkinajuristina ja -johtajana tehnyt Lasse Laatunen. Arkkitehtitoimisto Kanttia 2 valikoitui voittajaksi poikkeuksellisilla ratkaisuillaan työyhteisön ja toimintakulttuurin kehittämisessä.

Innovatiivisia ratkaisuja

”Päädyin painottamaan valinnassani henkistä hyvinvointia. Ihmismieli on arvoitus, joten tämä on varmasti kaikkein haasteellisin osa-alue työhyvinvoinnissa”, Lasse Laatunen kuvaili.

”Kanttia 2 on tehnyt innovatiivisia ratkaisuja. Avoimuus on viety äärimmilleen, ja työyhteisöä havainnoi, kehittää ja auttaa yritykseen sitä varten palkattu asiantuntija. Noin 30 hengen asiantuntijaorganisaatiossa sisäistä toimintakulttuuria ja työhyvinvintia kehittämään palkattu asiantuntija on merkittävä panostus.”

Kanttia 2:n neljä teesiä:

  • Rakasta itseäsi, työkaveria, asiakasta ja yhteistyökumppania!
  • Unelmoi paremmasta maailmasta! Löydä sen myötä innostus ja intohimo!
  • Kehitä ja vie asioita eteenpäin! Se tuo voimaa ja onnistumisen tunteita.
  • Näytä esimerkkiä! Kun muut lähtevät seuraamaan, maailma menee eteenpäin.

Työkykypalkinto tuo esille hyvät käytännöt

Eteran Työkykypalkintofinalistit 2016 olivat Ansari-Yhtymä Oy, Arkkitehtitoimisto Kanttia 2 Oy, Finnsteve-yhtiöt, Lujatalo Oy ja Siparila Oy. Työkykypalkintofinalistien valinnan kriteerinä oli suunnitelmallinen ja tuloksekas työ työkyvyn ja työhyvinvoinnin edistämiseksi.

”Finalistiviisikossa oli hyviä, keskenään hyvin erilaisia ehdokkaita. Kaikki olivat tehneet paljon työhyvinvoinnin eteen, mutta keinojen kirjo oli laaja, koska organisaatiot ovat erityyppisiä”, Björkman kuvaili.

”Työkykypalkinnon taustalla oleva asia on vakava. Suomessa siirtyy työkyvyttömyyseläkkeelle yli 20 000 henkilö vuosittain. Ennaltaehkäisevällä otteella ja hyvällä johtamisella tähän voidaan olennaisesti vaikuttaa. Tässä terve kilpailuhenki ei ole pahasta.”

Joka vuosi esille uudet osaajat

Eteran Työkykypalkinto jaetaan vuosittain työkyvyn edistämisessä ansioituneelle yritykselle, organisaatiolle tai tiimille. Eteran raati valitsee viisi finalistia, joista voittajan valitsee vuosittain vaihtuva tuomari. Vuonna 2015 Työkykypalkinnon voitti UPM Silvesta, ja kilpailun tuomarina toimi sisustusarkkitehti, kuvanveistäjä Stefan Lindfors.

Seuraavan kerran Työkykypalkinto jaetaan syyskuussa 2017.

 

Teksti: Tiina Piensoho / Etera
Kuva: Ville Rinne