Eteralaisten oma räppi – Tässä ajassa.

Tässä ajassa -räppi on eteralaisten, räppäri Redraman, UMO-orkesterin ja tuottaja Jurek Reunamäen yhteistyönä syntynyt Eteran oma kappale ja musiikkivideo. Etera-räppiä tehtiin vuoden 2016 kesän ja alkusyksyn aikana erilaisissa työpajoissa ja ryhmissä. Kaikissa tilaisuuksissa oli mukana isot joukot innokkaita ja osaavia eteralaisia.

Ammattilaisten ohjauksessa eteralaiset pääsivät näkemään musiikkivideon tuottamisen prosessin monesta eri näkökulmasta tekstin luonnostelusta äänityksiin ja videokuvauksiin. Innostuneita tunnelmia jaettiin intranetin blogissa. ”Eteran biisin räppiosioiden ja laulujen nauhoitus studiolla oli huikea kokemus. Nyt olo on kuin pikkulapsella jouluna kun jännityksellä odottaa, miltä kokonaisuus kuulostaa.”

Räpin sanoituksista vastasivat eteralaiset yhteistyössä Redraman kanssa. Musiikkitaustan soitti UMO Jazz Orchestra. Sävellyksestä ja tuotannosta vastasi tuottaja Jurek Reunamäki.

Musiikkivideon ensiesitystä juhlistettiin eteralaisten kesken päiväkahveilla ja leffaherkuin.
Musiikilla on tutkitusti positiivinen vaikutus ihmisten hyvinvointiin, ja kun pääsee käyttämään luovuuttaan itselle täysin uusilla tavoilla, on mahdollista saada aikaan jotain todella hienoa.

 

Teksti: Tiina Piensoho / Etera