Sijoitamme aktiivisesti Suomeen

As Oy Oulun Linnankartano / Lehto Group Oyj

Etera sijoittaa aktiivisesti kotimarkkinoille. Sijoituksista lähes 40 prosenttia on Suomessa. Vuoden 2016 aikana Etera lisäsi sijoituksia etenkin kiinteistöihin ja metsään.

Eteran 6,1 miljardin euron sijoitusomaisuudesta 38 prosenttia on Suomessa. Etera sijoittaa Suomeen erityisesti kiinteistö- ja muiden reaalisijoitusten sekä yrityssijoitusten kautta.

Vuonna 2016 Eteran kotimaisten sijoitusten tuotot olivat erityisen hyviä: listatut osakkeet tuottivat noin 20 prosenttia, metsäsijoitukset yli 15 prosenttia ja kiinteistösijoitukset lähes 9 prosenttia.

Asuntoja ja metsää

Eteran reaalisijoituksiin kuuluvat sijoitukset kiinteistöihin, infrastruktuuriin ja metsään. Suurin osa reaalisijoituksista on kiinteistöjä.

Etera on lisännyt sijoituksiaan myös asuntotontteihin.

Etera on mukana Helsingin Keski-Pasilaan nousevassa Kauppakeskus Triplassa, josta Etera omistaa vajaat 40 prosenttia. Etera on sijoittajana myös Helsingin Kalasatamaan rakentuvan REDIn asuintornitalotonteissa.

Helsingin isojen rakennushankkeiden lisäksi Etera on sijoittanut aktiivisesti myös muualle Suomeen asuntojen ja asuntotonttien kautta. Eteralla on rakenteilla asuntoja eri puolille Suomea, mm. Tampereelle, Ouluun, Esposeen ja Vantaalle. Seinäjoelle rakennutetaan Saga-palvelutaloa. Etera on lisännyt sijoituksiaan myös asuntotontteihin.

Vuoden aikana Etera teki merkittävän metsäsijoituksen ostamalla vähemmistöosuuden Finsilva Oyj:stä.

Yrityssijoituksia kotimarkkinoille

Eteran yrityssijoituksiin kuuluvat sekä suoraan että epäsuorasti tehtävät laina-, välirahoitus- ja osakesijoitukset ei julkisesti noteerattuihin yhtiöihin. Yrityssijoituksissa korostuu laaja sijoitusvaihtoehtojen läpikäynti, tarkka yritysanalyysi sekä rahoitusehtojen arviointi. Kaikissa sijoituspäätöksissä otetaan huomioon tuottavuus ja turvaavuus.

Vuoden 2016 aikana Etera sijoitti raumalaiseen cleantech-yritys BMH Technologies Oy:öön yhdessä Suomen Teollisuussijoituksen kanssa. Etera rahoitti vuoden aikana lisäksi useita suomalaisia pieniä ja keskisuuria yrityksiä.